enjoy it...kalau tak suka klik je button yg hujung...

Friday, 15 July 2011

saja syok-syok =.=

hmm....
pejam celik,,pejam celik,,pejam tak celik-celik..
dah habis suda cuti 3hari....
hari ni,,petang ni,,semua budak SMKAS termasuk lah student 4AR dah nak balik asrama....
mula lah kehidupan yang sangat sibuk dan penuh dengan aktiviti yang berfaedah...
daripada duduk rumah menghadap fb,,blog,,games,,
baik la balik asrama......
ada jugak faedah nya.....
ahahh....esok 17 julai kan??
tarikh keramat ni...
selain daripada ujian untuk student form3 & form 5,,
ada lagi satu event la...
esok birthday budak kelas ni...
sapa erk???
hurm.....
mai nak habaq.....
MUHD SIDQI BIN DIN...a.k.a. d-qi....
happy birthday yea d-qi..
may Allah bless you....
lepas d-qi,,18 julai birthday BADRUL HISHAM pulak...
class monitar kami la....
happy birthday jugak....
and tak lupa juga kepada ASMA AMATULLAH,,.
pada 27 julai nanti birthday dia pulak....
tapi lambat lagi l0rh..
tak pa...wish siap-siap..takut lupa......
buat yang dah terlepas...
jangan sedih-sedih...
kepada SYAZWANI ATIQAH...
happy belated birthday...
dah seminggu berlalu....
7 julai hari tuh.....
hisy ramai jugak birthday bulan julai ni....
kalau ikut carta kan memang bulan julai paling ramai.....
empat orang ja pun....
ni yang kena celebrate sekali ni....
baru gempak.......
tak pa..kalau ada rezeki kita buat....
tak pun kita tunda buat hujung tahun ni sekali semua terus....
tapi rugi pulak la yang birthday bulan november & disember..
arhh apa-apa ja la....
cInCai........

AsSalam.....
jumpa lagi di waktu yang senang......
happy birthday to me...
eh silap...
happy birthday to us....
heheheeeeee....

cekid0ut.......


our trip..

hmm,,,
walaupun sedikit terlambat..
tapi tak kira,,
saya tetap nak cerita jugak....
kita mulakan cerita kita dengan bismillahirahmanirahim..

pada 19 Mei yang lalu,,
ahli kelas razi telah bergabung dengan kelas farabi telah menganjurkan satu r0mb0ngan ke KL-Melaka..
trip ini telah dianjurkan sendiri oleh ahli kelas razi...
farisya,,one-knee,,waniey,,dan lain-lain...
berjaya jugak trip ni.....
bangga nya....
eh2,,mcm saya pulak yang buat....
kembali kepada topik....
trip ni ada jugak dari kelas sains  yang menyibukkan diri untuk ikut serta...
maklum la...
kelas razi+farabi kan kelas akaun...
student sikit ja la....
tu yang kena ajak budak kelas sains j0in tu.....
hari first kami pi melaka dulu...
round2 satu bandar hilir tu da la dalam 6 jam,,,
jalan2,,naik kota A Famosa,,p mall,,tgk wayang...s0lat..
and banyak lagi la...
pas tuh terus bertolak ke Putrajaya untuk solat maghrib+makan malam....
dah selesai menatap masjid yang indah permai tu...
kami pun naik laa bas terus ke Wisma Belia,,tempat penginapan kami...
siap check in,,kami pun terus masuk bilik..
gedebum..!!badan dihempaskan ke tilam empuk motel tu....
letih lah kata kan...seharian berjalan kat Melaka nuu....
hahh...yang geng2 laki pas mandi terus hang out kat luar..
sekali sekala menikmati keindahan Bandaraya Kuala Lumpur..
kat Kedah an xdak...
entah pukui berapa lepa tid0q saya pun tak taw...
pa yang saya taw esok paginya pukui 8.30 dah kena berkumpul untuk check out..
haha,,saya la tukang kejut girls bangun subuh and mandi..sebab nya cikgu pengiring kami iaitu cikdu rosli dah call saya pagi2 buta subuh tu..
kalau tak alamat nya melingkop la kami semua....
dah siap breakfirst dekat restoran terdekat,,kami pun mulakan perjalanan kami ke KLCC..
masuk je dalam tu semua pakat serbu p petro sains...
best jugak la dalam tu..
rasa macam masuk zaman tadika balik....
kanak-kanak ribena...main tak ingat dunia dah....
panjat sana sini,,heheheee....
lepas habis explore petro sains tu,,kami semua pakat window shopping ja laa kat dalam KLCC tu sementara tunggu tengah hari...
al maklum la..apa sgt la yg boleh beli kt KLCC tu..
tempat datuk2/datin2 jekk..
ahahh...it's time to shopping..!!
ni baru tempat kami...
Jalan TAR...
shopping sakan la.....
dh selesai makan+solat zuhur jamak asar....
p la meredah seluruh jalan TAR ni sampai naik kejang kai ni..
mak aiy....cuci mata sakan.....
duit pun lesap jugak la kan.....
xpa...ni tempat last kami...
sebelum balik..kami kena p i-CITY dulu....
ni la sebenaq nya tujuan utama trip ni..
nak mai i-CITY...
punya la nak rasa suasana oversea....
sampai sanggup pujuk cikgu+dreba bus..
dalam hujan pun nak meredah jugak shah alam tu.....
haii...nama pun remaja...sanggup buat pa saja untuk dapat kan kemahuan nya...
gheeee.......
dah puas main-main kat dalam salji tu,,
kami pun keluaq laa....
bertolak balik dalam pukui 19 malam..
agak lewat la...
sebab target sampai asrama sebelum pagi...
tapi memang pagi-pagi buta subuh tu baru sampai....
apa lagi...
pakat jadi burung belatuk la dalam kelas...
ada jugak boys yang tak mai langsung...
nasib baik tak kantoi..
and nasib baik jugak la cikgu pun banyak yang tak masuk kelas......
boleh la jugak kampoi tidoq....

ukeh,,selesai sudah trip kali ni..
h0pe enj0y reading this post yeah..
diperah drpd kepala otak ni tengah-tengah malam time orang sedang leka dibuai mimpi indah.....
zZzzzzzzZZZZzzzzzzz.....
g0od night.........

Assalam,...

cekId0ut........

Thursday, 14 July 2011

cerita kami..

asSalam^^
kat sini saya nak berkongsi sikit tentang kami satu kelas ni...
macam-macam ragam kami ada..
ada yang kiyut,,ada yg sem,,ada yang chubby,,ada yang segak,,ada yang smart..
banyak lagi la..
kalau nak tau kena laa berkenalan dulu...

cikgu kelas kami nama PUAN RANIZAH BINTI ALI..
mengajar sains..
cun tu..
dia ajar pun faham ja...
kira okey la jugak..
kelas kami dihuni oleh 24 orang pelajar..
9 putera dan 15 puteri..

kita mula kan sesi perkenalan kita dengan pelajar lelaki di barisan hadapan..
BADRUL HISYAM nama diberi..
panggil badrul...
merangkap ketua kelas kami..
MUHAMMAD AMRI pulak suka sangat tidur dalam kelas..
mungkim mengantuk sebab selalu stay up malam-malam untuk study kut...
ramai yang panggil dia muru....
hehehhe...
disebelah dia pulak MOHD SYAKIR....
nama manja b0o...
merangkap bendahari lelaki kelas ni...
kat barisan tengah pulak hujung sebelah tingkap nama nya KHAIRIL ANWAR...
nama gelaran kerey...
dia ni budak berulang....
kalau nak pesan @#*$#,,boleh kt dia la......
heheheheee....
di sebelah dia nama MUHD SIDQI...
orang panggil d-qi..
daripada nama nya pun kita boleh agak yang dia ni perangai elok kan??
boleh la...not to0 bad..
tapi kadang-kadang kalau angin dia kureng sikit ada laa yang nak kena...
kena pa???sendiri mau fikir arr.....
sebelah dia pulak nama NADMI SHAFRE...
fulamak!!sedap nya nama.....pnjam boleh??
tapi nama manja dia chan...
hahh.....pendiam lah tersangat-sangat pendiam..
nak dengar suara pun susah sangat...
baik..rajin..suka nya...
tapi watch out..!!dah berpunya..........
heheheh...
okey kita sambung dengan barisan belakang sekali....
dekat hujung tepi tingkap nama WAN MUHD KAMALUDDIN..
pnjg nya nama....disingkatkn jadi wan ja....
dia ni muka dia not t0o bad....
masok dalam kategori hensem laa....
(jgn perasan yepp..!!)
nak kata pendiam pun tak jugak...
kadang-kadang bila masok m0od lepak dia tak join sangat.....
susah nak describe dia ni....
ahahh...kt sbelah dia ABDUL AZIM....
kami pakat panggil dia azim@ajim..
h0h0h0oo.....jgn buat main la...
dia ni MPP oo00......
dah nama mpp mesti bertanggungjawab an??
hisy tak tau la......
ya la kut......heheheh....
and the last one,,
MUHAMMAD AKRAM....
nama pnggilan dia arm@datuk arm...
datuk kelas kami.....
sebab pa panggil datuk??saya pun tak tau....
muka ala-ala kacukan cina-melayu..
mata sepet dengan spek gaya oldschool dia tu...
tapi boleh tahan la sem dia tu....not t0o bad...
(jangan perasan yepp..!!)

okey,,dah selesai dengan lelaki...
kita sambung yang perempuan pulak....
kalau tadi kita mula dari depan,,
yang ni kita mula dari belakang pulak....

belakang sekali nama dia SYAZWANI ATIQAH...
boleh panggil one_knee@tiq.....
nak kata diam jauh sekali sebab sangat-sangat lah hingaq.....
talking non-stop....24 hours....
jenoh nak dengaq dia cakap......
kita sambung pulak dengan yang disebelah....
nama diebri oleh ustaz razak ialah ASMA AMATULLAH....
just call her asma....
kadang-kadang ada jugak yang panggil ririe...
kenapa ririe??saya pun xtaw kenapa....heheheh...
orangnya rajin yang teramat sangat....
sampai orang disebelah yang pemalas tu asyik jeling-menjeling ja.....
dia baru pindah dari maktab mahmud alor star bulan februari dulu...
hehehe...
next,,,yang di hujung sebelah pintu nama nya NUR WAHIDA...
anak ustaz talib ni orang panggil ieda@mat doun....
hehehhehe......
orang nya cun...boleh tahan la......
taranum dia perghhh....
sedap kut....
tilawah sampai peringkat negeri beb........
dibarisan depan depa ni nama FARISYA ADILLA....
sedapnya nama....
tapi panggilan nya farito..
mksud pa tuh??saya pun xtw.....dh tuan punya badan suka....panggil ja la....
yang ni pun rajin jugak...
tanya ja la kerja pa tak siap..jawapan dia mesti 'siap dah'.....
sebelah dia kawan baik dia sehati sejiwa...
NUR SYAZWANI....
just call her waniey.....
non identical twin kepada SYAZWANI ATIQAH....
kenapa non identical???
sebab muka tak sama tapi nama sama.....
hehheheehheeh....
sangat-sangat pro add math.....
mesti score punya lah add math dia ni.....
jealous I......
line yang sama sebelah farisya pulak nama NUR NAJIHAH...
sangat pemalu....
pembersih sangat orang nya.......
kalau sapa yang didapati meyemak kan meja dia...
hehhh.....nahas la......
sebelah dia tepi tingkap nama FAUZIAH...
nama manja OGY...
bkn ogy ahmad daud tapi ogy yahaya...
heheheh......
orang nya berseni..... suka melukis....dan lukisan dia sangat-sangat lah cantik...
i like it.....
kat depan pulak nama NOR MASMIRA....
ada nama panggilan yang sangat unik...
MOREy...
sebab pa panggil morey??saya pun tak taw.....
dia ni jangan kacau...dah berpunya...
(nanti chan mengamuk baru taw...)
sangat pro akaun....
mesti nanti jadi akauntan terkenal ni......
sebelah dia pulak RUHANA namanya....
panggil ana jekk...kadang-kadang boleh jugak panggil IMAN..
pandai sangat-sangat....
PMR lepas dpt staright A's tuh.....
pindah mai kelas akaun sebab kata nya minat dengan akaun....
sebelah dia nama ALYA ILYANA....
nama manja lily....
comel,,chubby......
mulut nya boleh tahan jugak bising...
ada ja yang tak kena.......
ahahhh.....next,,
NURUL IZZATI.....jat ke_on nama panggilan...
merangkap setiausaha terhormat kelas kami.....
orang nya hitam manis....tapi cun.....
bak kata orang tua-tua..
hitam-hitam si tampok manggis,,lagi hitam lagi manis...
hehehehhehe....
depan jat ALIYA SALWANI....
just call her shal....
sangat comel....putih gebu....
tapi watch out..!!
dah berpunya ni......jangan main-main......
dia ni penolong ketua kami....
atlet rumah merah ni......
kat sebelah dia NUR NAJIHAH...
nama sama macam najihah kat belakang....
ahahhh....nama manja dia sangat unik....
NENEK....
dia sendiri suka orang panggil dia nenek...
kulit dia putih sangat.....macam albino pun ada.....
sangat pro dalam bahasa arab.....
okey...tangan pun dah lenguh menaip....
kita sambung dengan yang ke-13.....
SURI NUR 'ASMA.......
kami panggil suri....
pak lawak laa dia ni...
suka sangat loyaq buruk......
budak barui dari SMK Khir Johari,Sungai Petani....
pindah mai sini sebab nak belajar bahasa arab....
maklum la....sekolah KJ tak dak arab f4...
kalau nak jygak kena belajaq sendiri la...
and the last one....
depan,,hujung,,tepi tingkap,,dekat pintu...
budak berulang....same like kerey...
NORAYUZIE SUFINA....
sedap nya nama...
pendiam sangat-sangat.....
baik pun baik.....
pandai pun pandai.....
rajin pun rajin...
panggil ayuzi@ayu....

hahhh....dah selesai 24 orang....
lenguh tangan si penaip ni....
okey...
next post....
kita cerita pasal lain pulak ehh.....
cekid0ut....

AsSalam.....
^^

kelas razi

assalamualaikum..
saya,,wakil daripada kelas 4 ar-razi 2011,,
dengan bangga nya,,
ingin berkongsi tentang kehidupan budak2 kelas kami sepanjang berada di SMKASIK ini...
blog ini masih baru..
belum ada banyak post..
tapi selepas ini saya akan menambah lagi lebih banyak tentang blog ini..
harap enjoy...
heeee^^
lalalala~