enjoy it...kalau tak suka klik je button yg hujung...

Friday, 15 July 2011

our trip..

hmm,,,
walaupun sedikit terlambat..
tapi tak kira,,
saya tetap nak cerita jugak....
kita mulakan cerita kita dengan bismillahirahmanirahim..

pada 19 Mei yang lalu,,
ahli kelas razi telah bergabung dengan kelas farabi telah menganjurkan satu r0mb0ngan ke KL-Melaka..
trip ini telah dianjurkan sendiri oleh ahli kelas razi...
farisya,,one-knee,,waniey,,dan lain-lain...
berjaya jugak trip ni.....
bangga nya....
eh2,,mcm saya pulak yang buat....
kembali kepada topik....
trip ni ada jugak dari kelas sains  yang menyibukkan diri untuk ikut serta...
maklum la...
kelas razi+farabi kan kelas akaun...
student sikit ja la....
tu yang kena ajak budak kelas sains j0in tu.....
hari first kami pi melaka dulu...
round2 satu bandar hilir tu da la dalam 6 jam,,,
jalan2,,naik kota A Famosa,,p mall,,tgk wayang...s0lat..
and banyak lagi la...
pas tuh terus bertolak ke Putrajaya untuk solat maghrib+makan malam....
dah selesai menatap masjid yang indah permai tu...
kami pun naik laa bas terus ke Wisma Belia,,tempat penginapan kami...
siap check in,,kami pun terus masuk bilik..
gedebum..!!badan dihempaskan ke tilam empuk motel tu....
letih lah kata kan...seharian berjalan kat Melaka nuu....
hahh...yang geng2 laki pas mandi terus hang out kat luar..
sekali sekala menikmati keindahan Bandaraya Kuala Lumpur..
kat Kedah an xdak...
entah pukui berapa lepa tid0q saya pun tak taw...
pa yang saya taw esok paginya pukui 8.30 dah kena berkumpul untuk check out..
haha,,saya la tukang kejut girls bangun subuh and mandi..sebab nya cikgu pengiring kami iaitu cikdu rosli dah call saya pagi2 buta subuh tu..
kalau tak alamat nya melingkop la kami semua....
dah siap breakfirst dekat restoran terdekat,,kami pun mulakan perjalanan kami ke KLCC..
masuk je dalam tu semua pakat serbu p petro sains...
best jugak la dalam tu..
rasa macam masuk zaman tadika balik....
kanak-kanak ribena...main tak ingat dunia dah....
panjat sana sini,,heheheee....
lepas habis explore petro sains tu,,kami semua pakat window shopping ja laa kat dalam KLCC tu sementara tunggu tengah hari...
al maklum la..apa sgt la yg boleh beli kt KLCC tu..
tempat datuk2/datin2 jekk..
ahahh...it's time to shopping..!!
ni baru tempat kami...
Jalan TAR...
shopping sakan la.....
dh selesai makan+solat zuhur jamak asar....
p la meredah seluruh jalan TAR ni sampai naik kejang kai ni..
mak aiy....cuci mata sakan.....
duit pun lesap jugak la kan.....
xpa...ni tempat last kami...
sebelum balik..kami kena p i-CITY dulu....
ni la sebenaq nya tujuan utama trip ni..
nak mai i-CITY...
punya la nak rasa suasana oversea....
sampai sanggup pujuk cikgu+dreba bus..
dalam hujan pun nak meredah jugak shah alam tu.....
haii...nama pun remaja...sanggup buat pa saja untuk dapat kan kemahuan nya...
gheeee.......
dah puas main-main kat dalam salji tu,,
kami pun keluaq laa....
bertolak balik dalam pukui 19 malam..
agak lewat la...
sebab target sampai asrama sebelum pagi...
tapi memang pagi-pagi buta subuh tu baru sampai....
apa lagi...
pakat jadi burung belatuk la dalam kelas...
ada jugak boys yang tak mai langsung...
nasib baik tak kantoi..
and nasib baik jugak la cikgu pun banyak yang tak masuk kelas......
boleh la jugak kampoi tidoq....

ukeh,,selesai sudah trip kali ni..
h0pe enj0y reading this post yeah..
diperah drpd kepala otak ni tengah-tengah malam time orang sedang leka dibuai mimpi indah.....
zZzzzzzzZZZZzzzzzzz.....
g0od night.........

Assalam,...

cekId0ut........

1 comment:

  1. hurm....rindu nya saat trip tuh...wl0p0wn myk dugaan..mcm2 bnda...tpi enj0y la jgag.....

    ReplyDelete